Se vad du har missat

OAKLEY
PRIZM-LINSTEKNIK –
EN VISIONÄR REVOLUTION

Prizm är en revolutionerande linsteknik från Oakley som dramatiskt framhäver detaljer för att förbättra prestandan och har med sin extremt exakta färgåtergivning utformats för särskilda miljöförhållanden

FILOSOFIN BAKOM LINSEN

Oakley glasögon är utformade för prestation — med rötter i en 40-årig innovationshistorik och en filosofi som sätter varumärket i en klass för sig.

Utvecklingen av en lins är en exakt vetenskap. Ju närmare perfektion, desto bättre upplevelse.

Alla Oakley-linser och bågar är specialtillverkade för varandra, som en enda helhet, för att ge maximal prestanda. Varje lins är exakt skuren — om linsen är för liten kommer den att röra sig i bågen och om den är för stor kommer den inte att passa i bågen. Det är Oakleys forskning, teknik, design, material och tillverkning av linsen som resulterar i glasögon som är bra nog även för världens bästa.

Med fullständig kontroll över processen och detaljerna, tillverkar Oakley en konkurrenskraftig lins i ett enda skikt. De flesta märken tar en befintlig lins och belägger den med eller limmar på ett materialskikt för att förbättra synen. Hos Oakley blandas materialet in i linsen så att det bildas en molekylär bindning — utan lim och bindemedel — vilket ger en klar sikt för att se detaljer tidigare, snabbare och djupare.

“Det som skiljer Oakleys fälttestprogram från konkurrenternas är vårt kompromisslösa engagemang i och vår erfarenhet av testning av produkterna i den miljö och under de förhållanden där professionella idrottsmän utför sina prestationer världen över. Oakleys produkter är utformade för att fungera under tuffa tävlingar och är en hyllning till sportsandan. Vi måste veta hur produkter uppför sig ute på fältet innan den hamnar framför idrottsmannens eller konsumentens ögon. Prizm-tekniken gick igenom denna process under fyra år av fältstudier, 20-30 testresor till sju olika länder. Detta engagemang för produktens prestanda har gett den bästa produkten för världens bästa idrottsmän och konsumenter.”

David Steiner, Oakley R&D Field Testing Program Manager

Close

SE DET FÖR ATT TRO DET

Prizm-linser finjusterar synskärpan och optimerar kontrasten för att förstärka detaljer som du annars skulle missa med bara ögat

Oavsett man befinner sig i bergen, på vägen, vattnet, planen eller banan, förbättrar Prizm-linser idrottarnas och konsumenternas möjlighet att se detaljer tidigare, snabbare och djupare för en förbättrad upplevelse.

Hitta rätt lins nedan för att se vilka färger som förstärks beroende på miljö och hur det påverkar din syn:

Hitta rätt lins beroende på förhållandena

Shallow Water Lens MX Lens Daily Lens Snow Lens Golf Lens Field Lens Road Lens Trail Lens Deep Water Lens Cricket Lens

Prizm Shallow Water förstärker gröna och kopparfärgade nyanser samtidigt som den ger klarare vita toner för att lättare upptäcka fiskar och flugor på ytan. Linsernas polarisering gör det dessutom lättare att se igenom reflekterande vatten.

Prizm MX förstärker bruna och röda nyanser i jorden samtidigt som gröna toner framhävs för att förarna även ska kunna upptäcka subtila övergångar mellan jordförhållanden och hinder för att välja väg med större omsorg.

Prizm Daily förstärker alla färger genom att använda samma tekniska prestanda som används för Prizm sportlinser men har balanserats för att skapa en förbättrad visuell upplevelse med mer levande färger.

Snömiljöer domineras av vitt och saknar nästan alla andra färger. Prizm Snow förstärker cyan och rött – färger som gör det lättare att upptäcka kontraster i snön.

Prizm Golf förstärker gröna och bruna nyanser för att golfare lättare ska kunna upptäcka övergångar mellan fairway, förgreen och ruff samt noggrant kunna mäta avståndet.

Prizm Field ger klarare vita toner och förstärker himlens blå nyanser och kontrasterna mellan gräs och jord för att spelaren ska kunna följa den vita bollen snabbare mot bakgrunden.

Prizm Road ger klarare vita toner och förstärker gult, grönt och rött så att cyklisten även ska kunna se små förändringar i vägytans struktur och lättare upptäcka faror för en säkrare upplevelse.

Prizm Trail förstärker bruna och röda toner i jorden samtidigt som de framhäver grönt så att cyklisten lättare ska kunna upptäcka övergångar i jorden i en mängd olika färgförhållanden.

Prizm Shallow Water framhäver gröna och röda nyanser för att lättare se under ytan och de klara vita tonerna avslöjar fiskarnas rörelser. Linsernas polarisering gör det dessutom lättare att se igenom reflekterande vatten.

Prizm Cricket förstärker röda, gröna och bruna nyanser för att öka kontrasten mellan en röd eller vit cricket-boll och det gröna gräset eller den bruna jorden.

Look around by clicking and dragging the lense

SE ANSIKTENA
BAKOM VETENSKAPEN

Möt innovatörerna
bakom Prizm-linsteknik

Team Oakley

Prizm-linser bärs av Oakley-idrottare under världens främsta sportevenemang och i vardagslivet.

 • CRICKETSPELARE

  Dale Steyn

 • GOLFARE

  Zach Johnson

 • GOLFARE

  Rafa Cabrera-Bello

 • CYKLIST

  Mark Cavendish

 • Triathlet

  Jan Frodeno

 • Triathlet

  Javier Gomez Noya

 • Triathlet

  Mirinda Carfrae

 • CYKLIST

  Caroline Buchanan

 • TERRÄNGCYKLIST

  Greg Minnaar

 • Sportfiskare

  Kevin VanDam

 • Snowboardåkare

  Sven Thorgren

 • BASEBALLSPELARE

  Giancarlo Stanton

 • TERRÄNGCYKLIST

  Julien Absalon

 • SKIDÅKARE

  Joss Christensen

 • CYKLIST

  Pauline Ferrand-Prévot

PRIZM-PRODUKTUTBUD

Kontakta oss

Donatella Caggiano
Global Public Relations Director

Oakley, Inc

One Icon
Foothill Ranch, CA 92610

donatellacaggiano@oakley.com
T: +1. 949.829.6155

Loading 0%

Choose Language