Zie wat u tot nu toe over het hoofd zag

OAKLEY PRIZM-LENSTECHNOLOGIE,
EEN VERNIEUWDE VISIE

Prizm, een revolutionaire lenstechnologie van Oakley, biedt nu drastisch meer detail voor nog betere prestaties, gecombineerd met uiterst exacte kleurafstemming, ontwikkeld voor specifieke omgevingen

FILOSOFIE VAN EEN LENS

Oakley Eyewear wordt ontworpen om te presteren - geworteld in 40 jaar geschiedenis op het gebied van innovatie en een filosofie over het brillenglas die het merk onderscheidt.

Het ontwikkelen van een brillenglas is een perfecte wetenschap. Hoe dichter men bij perfectie komt, hoe beter de ervaring.

Alle brillenglazen en monturen van Oakley zijn speciaal voor elkaar ontwikkeld en vormen een hechte eenheid, waardoor optimale prestaties gegarandeerd worden. Het brillenglas is zeer nauwkeurig gesneden: als het glas te klein gesneden wordt, beweegt het in het montuur. Een te groot gesneden glas past daarentegen niet goed. Het is het onderzoek van Oakley naar de technologie, het ontwerp, het materiaal en de fabricage van brillenglazen wat resulteert in brillen die goed genoeg zijn om bij de beste van de wereld te horen.

Met een totale controle over het productieproces en de details hiervan, produceert Oakley een volledig enkellaags brillenglas. De meeste merken nemen bestaande brillenglazen en lijmen lagen aan elkaar om het zicht te verbeteren. Bij Oakley worden materialen in de brillenglazen gemengd zodat ze een moleculaire verbinding aangaan - dus geen lijm - wat leidt tot een helder zicht om details eerder, sneller en dieper te zien.

“Wat Oakley's praktijktestprogramma onderscheidt van de concurrentie is onze compromisloze inzet en ervaring met het testen van producten in exact dezelfde omgeving en onder dezelfde omstandigheden als waarin de professionele atleet wereldwijd presteert. Oakley producten zijn ontworpen om de druk van concurrentie te weerstaan en de essentie van de sport te vieren. Het is voor ons noodzakelijk dat we ervaren hoe het product in de praktijk presteert alvorens het op het gezicht van een atleet of consument geplaatst wordt. Prizm-technologie voor brillenglazen onderging deze procedure met vier jaar lang praktijktesten en ruim 20 testreizen in zeven verschillende landen. Deze inzet voor optimale productprestaties zorgt voor het beste product voor de beste atleten en consumenten op de planeet.”

David Steiner, Oakley R&D Field Testing Program Manager

Close

ZIEN IS GELOVEN

Perfect afgestemd zicht en optimaal contrast: de lenzen van Prizm onthullen details die het blote oog zouden zijn ontgaan

Of sporters zich nu bovenop een berg, op de weg, te water, op het veld of op een parcours bevinden, met Prizm-lenzen zien ze details eerder, sneller en dieper, wat tot betere ervaringen leidt

Stel de lens hieronder zelf af om te zien welke kleuren per omgeving sterker worden en op welke manier dit uw gezichtsvermogen beïnvloedt:

Stel de lens zelf af

Shallow Water Lens MX Lens Daily Lens Snow Lens Golf Lens Field Lens Road Lens Trail Lens Deep Water Lens Cricket Lens

Prizm Shallow Water versterkt de kleuren groen en koper om de schaduwen van vissen te kunnen zien en de plekken waar ze zich verstoppen, terwijl de kleur wit helder blijft om de schittering van vissen of vliegjes aan het wateroppervlak te zien. De toegevoegde polarisatie gaat dwars door de schittering van het water heen.

Prizm MX versterkt de bruin- en roodtinten van de grond met behoud van een vleugje groen, waardoor rijders subtiele overgangen tussen verschillende grondsoorten en obstakels kunnen zien en met meer vertrouwen hun route kunnen uitstippelen.

Prizm Daily versterkt alle kleuren - met dezelfde prestatietechnologie van Prizm voor sportactiviteiten - maar is gebalanceerd voor een beter gezichtsvermogen met heldere kleuren

In besneeuwde gebieden domineert wit en specifieke kleuren ontbreken. Prizm Snow accentueert cyaan en roodtinten - kleuren waarmee we sneeuwcontrast het beste kunnen waarnemen.

Prizm Golf accentueert groentinten en bruin, wat golfers helpt de overgangen te zien tussen de geul, de rand en oneffenheden en afstanden nauwkeurig te meten.

Prizm Field maakt wittinten helderder, blauwe luchten intenser en verhoogt de verzadiging van gras en grond, zodat spelers de witte bal tegen de achtergrond sneller kunnen volgen.

Prizm Road maakt de wittinten helderder en versterkt geel-, groen- en roodtinten zodat rijders subtiele veranderingen in het wegdek kunnen waarnemen en gevaren makkelijker kunnen zien, om de rit met meer vertrouwen tot een goed einde te brengen.

Prizm Trail versterkt bruin- en roodtinten met behoud van vleugjes groen zodat rijders bij verschillende lichtomstandigheden de overgangen tussen verschillende oppervlakten goed kunnen zien.

Prizm Deep Water versterkt de kleuren groen en rood om te zien wat zich onder water afspeelt en de heldere kleuren wit om de schittering van vissen te kunnen zien. De toegevoegde polarisatie gaat dwars door de schittering van het water heen.

Prizm Cricket versterkt rood-, groen- en bruintinten, en vergroot het contrast tussen een rode of witte cricketbal en groen gras en bruine grond.

Look around by clicking and dragging the lense

LEER DE GEZICHTEN
ACHTER DE
WETENSCHAP KENNEN

Maak kennis met de vernieuwers achter de Prizm Lens-technologie

HET OAKLEY-TEAM

Oakley-sporters dragen hun Prizm-lenzen tijdens de beste sportevenementen ter wereld en in hun dagelijkse leven

 • CRICKETSPELER

  Dale Steyn

 • Golfer

  Zach Johnson

 • Golfer

  Rafa Cabrera-Bello

 • FIETSER

  Mark Cavendish

 • Triatleet

  Jan Frodeno

 • Triatleet

  Javier Gomez Noya

 • Triatleet

  Mirinda Carfrae

 • FIETSER

  Caroline Buchanan

 • MOUNTAINBIKER

  Greg Minnaar

 • Visser

  Kevin VanDam

 • Snowboarder

  Sven Thorgren

 • HONKBALSPELER

  Giancarlo Stanton

 • MOUNTAINBIKER

  Julien Absalon

 • SKIËR

  Joss Christensen

 • FIETSER

  Pauline Ferrand-Prévot

HET ASSORTIMENT VAN PRIZM

Contactgegevens

Donatella Caggiano
Global Public Relations Director

Oakley, Inc

One Icon
Foothill Ranch, CA 92610

donatellacaggiano@oakley.com
T: +1. 949.829.6155

Loading 0%

Choose Language